Στέφανος Κασσελάκης: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον Μητσοτάκη – Κάναμε δυναμική αντιπολίτευση

Την πρόβλεψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακολουθήσει την πορεία του Κώστα Σημίτη και δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος, τόνισε ότι η Αθήνα θα γίνει η προμετωπίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αλλάξει η πορεία του τόπου, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για κοινές προτάσεις νόμου.

 
«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαία η καθίζηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές. «Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Σημίτη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρθει για να κυβερνήσει τον τόπο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει φτωχοποιήσει το 1/3 των Ελλήνων, το 1/3 δεν θα μπορεί να πληρώσει τα προς τα ζην και 1/3 θα έχει πλουτίσει με τις πολιτικές της ΝΔ.
 
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η δύναμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις λαϊκές συνοικίες απέδειξε ότι η καραμέλα του lifestyle και η δυσφήμηση στο προσώπου του δεν πέτυχε. «Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος λέει αλήθεια και είναι στο πλευρό του» σημείωσε.
 
Όπως είπε, η πτώση της ΝΔ από το 41% στο 28% δεν έγινε αυτόματα. «Κάποιο κόμμα, κάποιος πρόεδρος έκανε αντιπολίτευση δυναμικά, στοχευμένα, ωμά. Με τις κοινοβουλευτικές μας πρωτοβουλίες θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΦΠΑ, τη φέτα μέχρι για καθολικό αρχιεπίσκοπο στην Κέρκυρα που είπε ψέματα ότι έφερε την γυναίκα που του είπε “πεινάω”» είπε. «Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Βάλαμε προτάσεις στο προσκήνιο, θετική ατζέντα» σημείωσε. «Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε από τα καλύτερα ποσοστά της Αριστεράς στην Ευρώπη.
 
«Για να κερδίσεις τη ΝΔ πρέπει να μειώσεις διαφορά σου» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας τη μείωση της ψαλίδας που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων στην Α’ Αθηνών, στον Δυτικό Τομέα της Αττικής, στη Β’ Πειραιώς αλλά και στην Αχαΐα, προπύργιο του Παπανδρέου και στα Χανιά, προπύργιο του Μητσοτάκη. Υπογράμμισε δε ότι η Αθήνα θα αποτελέσει πλέον προμετωπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Θα συνεχίσω να πηγαίνω σε όλη τη χώρα, αλλά η Αθήνα θα είναι το πρώτο στοίχημα για να γυρίσει μίγμα ακροδεξιάς-δεξιάς» είπε.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου που θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών, όπως για τον ΦΠΑ. «Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά. Τη στρατηγική μας τη συνεχίζουμε, ανανεωνόμαστε, εκσυγχρονιζόμαστε» σημείωσε με έμφαση, ενώ πρόσθεσε ότι «η ηγεσία ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου».
 
Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως αύριο θα ανακοινώσει τις σκέψεις του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και από εκεί και πέρα θα προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα, για το οποίο είχε δεσμευτεί, για καταστατικό συνέδριο. Όπως ανέφερε, τωρινή στόχευση είναι το καταστατικό συνέδριο να διεξαχθεί αρχές Οκτωβρίου, ενώ μετά θα υπάρξει εκλογή νέων οργάνων. «Θα στελεχωθεί το κόμμα με νέα φρέσκια δομή» είπε. «Ο κόσμος θα ανταμείψει ότι βάζουμε την προσφορά πάνω από την κομματική επετηρίδα» συμπλήρωσε.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε και για το πόθεν έσχες του και για το κατά πόσο μπορεί να κόστισε στα ποσοστά του κόμματος η συζήτηση πάνω σ’ αυτό τις τελευταίες ημέρες πριν τις ευρωκάλπες. «Δεν θεωρώ ότι ισχύει αυτό. Ίσως να μας χτύπησε λίγο επειδή απώθησε κόσμο αυτή η συζήτηση, αλλά φανέρωσε την απουσία προτάσεων της ΝΔ» απάντησε.
 
«Ήθελαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και δεν το πέτυχαν» σημείωσε, λέγοντας ότι ήθελε να τηρήσει την υπόσχεσή του να δώσει προεκλογικά τα στοιχεία για το πόθεν έσχες του. «Τήρησα τον λόγο μου και μέσα από αυτή τη  διαδικασία πληγώθηκε η ΝΔ γιατί φανερώθηκε η υποκρισία της» πρόσθεσε.
 
Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του όταν ανοίξει η πλατφόρμα, και θα το παρουσιάσει αναλυτικά δημόσια. «Θα προκαλέσω και τον πρωθυπουργό να το κάνει. Αυτή η κοροϊδία έχει κουράσει πάρα πολύ κόσμο» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί